Рубрики
Новини

Кухні з масиву дерева: розкіш чи практичність?

Розкішна, дорога, престижна – ці епітети повною мірою відносяться до опису кухонних меблів, виготовлених із масиву дерева. Але кухні під замовлення з такого роду деревини не лише надають своїм власникам певної статусності, але й є дуже надійними, довговічними та практичними меблями. Яка ж сьогодні ситуація із пропозиціями щодо еліт-кухень?

Законодавці моди – італійці

Як і в інших галузях, у сфері виготовлення кухонних меблів із масиву саме Італія задає тенденцію. Модними породами деревини для виробництва кухонних меблів сьогодні вважаються бук, дуб, вишня, черешня, вільха, акація, каштан. Не випадково італійські майстри з величезним досвідом віддають перевагу саме цим представникам дерев’яного світу. Всі, крім каштана, представлені породи показали відмінні результати щодо стійкості до вологи, температурних перепадів та механічних впливів. А про красу масиву цих дорогих порід і говорити годі й говорити.

Першість у меблевій промисловості по праву належить італійським виробникам Fiamberti, Europlak, Tomassi Cucine. Колекції цих брендів включають не тільки спеціалізовані меблі для кухні, а й величезний асортимент стильних шаф на замовлення, що виконуються за найвищими стандартами якості. Звичайно, елітність таких кухонних меблів диктує і високу ціну, недоступну широкому колу споживачів.

Кухні із масиву дерева

Ревнивці якості – німці та фіни

Як і італійські кухонні меблі, німецькі та фінські також надзвичайно дорогі. Високій ціні відповідає і якість. Педантичні щодо дотримання стандартів фінські та німецькі меблеві виробники пропонують, мабуть, саму довговічну та зносостійку продукцію з масиву. При цьому можна бути впевненим, що весь кухонний гарнітур (і корпуси, і фасадні, і внутрішні частини меблів) будуть виготовлені із цільного дерева, а не пресованих шматочків.

Відчизняний виробник

Популярною у країнах СНД стала практика виготовляти кухні на замовлення. Але в силу слабшої технічної та технологічної бази вітчизняних виробників (щодо європейських фабрик), а також особливості запитів більшого сектора споживачів широкого поширення набули кухонні фасади тільки з ходових, недорогих порід деревини, наприклад, берези, сосни. Приємним винятком щодо якості та ціни може стати кухня, придбана у т.зв. спільного польського виробника, тобто виготовлена ​​на спільній польсько-українській фабриці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Последние записи