Рубрики
Новини

Організуємо кухню правильно

При організації простору на кухні багато хто припускається помилки, коли враховують лише зовнішні характеристики та функціонал меблів. Кухонні меблі обов’язково повинні бути ергономічними, тобто зручними і простими у використанні. Для цього щороку винаходять додаткові механізми (фіксатори, доводчики, релінги тощо), що дозволяють легко отримати доступ до відсіків, що знаходяться навіть у глибині кутових шаф.

Але крім ергономічності важливий і порядок розміщення елементів меблів. Досвідчені дизайнери радять вибирати меблі на кухню, спираючись, перш за все, на розміри, форму кімнати та розташування дверей, проходів, вікон. Весь простір кухні умовно поділяють на три основні зони: робоча зона; їдальня, або обідня зона; прохідна зона.

Практично в будь-якому шоу-румі меблів представлені найпопулярніші та найактуальніші варіанти розміщення кухонних гарнітурів. Меблеві елементи, які стосуються робочої зони, зазвичай розташовують у 1 лінію, 2 лінії, т.зв. островом та кутом.

Розташування кухонних меблів в 1 лінію

Розташування кухонних меблів

Такий варіант чудово підійде для квартири, де кухня служить і обідньою зоною, і вітальнею. Обідній стіл, який зазвичай займає багато місця на кухні, краще вибрати висувний або розкладний. Так максимально розшириться прохідна зона та збільшиться функціональність кухні.

Розташування кухонних меблів у 2 лінії

Найзручніший варіант для невеликих витягнутих по довжині кухоньок. Уздовж однієї стіни, як правило, встановлюється мийка, робоча стільниця та плита (варильна поверхня). Друга стіна буде служити «притулком» для посудної та/або духової шафи, холодильника тощо.

Розташування кухонних меблів кутом

Кутовий варіант розміщення меблів у кухні спрямований на створення багатофункціонального трикутника «плита-мийка-робочий стіл (стільниця)». Поширений варіант доповнення як барний сток і відкидний столик біля вільної стіни.

Розташування кухонних меблів островом

«Кухонний острів» доречний лише у великих за площею кухнях, тобто від 15 м2. Цей варіант поєднує в собі основу лінійної розстановки та організацію робочої зони у центрі кухні. Посередині встановлюються варильна поверхня (плита), функціональні тумби зі стільницею та миття.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Последние записи